Home » Server Options » RAC & Failsafe » user session are not created on both nodes (oracle 11 g r2 RAC of 2 nodes, solaris 10 with ASM)
user session are not created on both nodes [message #683239] Fri, 18 December 2020 07:42 Go to next message
janakors
Messages: 230
Registered: September 2009
Senior Member
Hi,
i have found zero sessions on one node of my 2 node RAC while other node have user session on it (70 at an average). in connection string of application we didnt use SCAN rather they are 2 x normal ips of both machines. the alert log doesn't say anything about it. the issue started some months ago but i couldn't find any help for it. earlier everything was ok and both nodes were having user sessions but now only one node has sessions. listeners are ok . what else i should check pl guide


Regards
Re: user session are not created on both nodes [message #683241 is a reply to message #683239] Fri, 18 December 2020 08:07 Go to previous messageGo to next message
John Watson
Messages: 8580
Registered: January 2010
Location: Global Village
Senior Member
What is the connection string being used?
Re: user session are not created on both nodes [message #683242 is a reply to message #683241] Fri, 18 December 2020 08:19 Go to previous messageGo to next message
janakors
Messages: 230
Registered: September 2009
Senior Member
the connection string AT application side(Websphere) is as
jdbc:oracle:thin:@(Description=(ADDRESS_LIST=(Addres=(PROTOCOL=TCP)(HOST=10.X.X.31)PORT=1521))(Addres=(PROTOCOL=TCP)(HOST=10.X.X.32)PORT=1521)))CONNECT_DATA=(SERVICE_NAME=SERVCIE.KOT.TK)))
regards
Re: user session are not created on both nodes [message #683249 is a reply to message #683242] Fri, 18 December 2020 11:00 Go to previous messageGo to next message
John Watson
Messages: 8580
Registered: January 2010
Location: Global Village
Senior Member
That is not the connect string you are using. It has spelling mistakes and wrong parantheses.

[Updated on: Fri, 18 December 2020 11:01]

Report message to a moderator

Re: user session are not created on both nodes [message #683253 is a reply to message #683249] Sat, 19 December 2020 04:58 Go to previous messageGo to next message
janakors
Messages: 230
Registered: September 2009
Senior Member
I have typed it as I don't have a download facility from the server/system. please ignore the typing mistake

I think its enough for you to take the idea of the connection string i am using. please reply
Re: user session are not created on both nodes [message #683256 is a reply to message #683253] Sat, 19 December 2020 08:59 Go to previous message
John Watson
Messages: 8580
Registered: January 2010
Location: Global Village
Senior Member
You never had load balancing with that. You need to add (load_balance=on)(failover=on). Or use the SCAN, as you are meant to do since release 11.2.
Previous Topic: Oracle RAC error (2 merged)
Next Topic: ORA-29701: unable to connect to Cluster Synchronization Service
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Jul 31 01:37:39 CDT 2021